Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Facebookcover Zusjelief 820 x 312px A

Bekijk onderstaande persuitingen en benoemingen van "Zusjelief" 

Musicalsites.nl

Landgoed Zonheuvel

Bunniksnieuws

Nieuwsbode

Stichting Leukemie

Uitagenda Utrecht

Wijks Nieuws

Stadsblad Utrecht

RTV Utrecht

VVV.nl

Stadsblad Utrecht (2)

Musicalsites.nl (2)

Recensie Henk Roozeboom

“Dat een amateurgroep je zo professioneel naar de strot kan grijpen! Het verhaal is natuurlijk een serieuze tranentrekker. Maar dat moet je wel kunnen overbrengen. Jullie doen dat zo geloofwaardig dat je je wel mee moet laten slepen. Dat is ontzettend knap.”

“Dat zei een theaterrecensent, na het zien van een van de repetities,” zegt de regisseur van muziektheatervoorstelling “Zusjelief” van BO!NK Theaterproducties, niet zonder trots. “Wij weten heel goed hoe kwetsbaar je je voelt als je zonder al te veel ervaring ineens op dat podium moet staan. Daarom doen we er alles aan om onze spelers zo goed voor te bereiden en zo veel mogelijk professionele bagage mee te geven zodat ze goed kunnen presteren.” De voorstelling Zusjelief is extra moeilijk omdat het thema best wel zwaar is. “Zusjelief” is geïnspireerd op het boek ‘De Tweede dochter’ van Jodie Picoult en de film “My Sisters Keeper, en gaat over twee zussen, waarvan de één, Kristel, aan de ongeneeslijke ziekte leukemie lijdt en de ander, Emma, botweg gezegd, als orgaandonor moet fungeren. Dankzij die donaties kan het leven van haar zus Kristel verlengd worden. Maar Emma heeft daar genoeg van. Ze is pas dertien en heeft al ontelbaar veel operaties, transfusies en injecties ondergaan. Dat wil ze niet meer. Maar, hoe vertel je je ouders dat je jouw zus en hun kind, niet meer wilt helpen? Uiteindelijk neemt ze een advocaat in de armen. Die stap brengt de gemoederen binnen het gezin behoorlijk in beweging en sleept het mee in die aangrijpende emotionele achtbaan rond het ziekbed van Kristel. “En die duurt,” zegt van Ede, “dat vind ik zo mooi, tot de verrassende ontknoping komt.”

De muzikale theatervoorstelling “Zusjelief” van BONK Theaterproducties is op 12, 18, 19 en 20 mei te zien in ZIMIHC Theater Zuilen