Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Opleidingsjaren

De Opleidingsjaren zijn bestemd voor jongeren vanaf 10 t / m 18 jaar die het ontzettend leuk vinden om te ontdekken wat het theater hun kan bieden. Ben jij dat? Dan denkt BO!NK Theater dat je supergemotiveerd bent en kun je deelnemen aan één van de Opleidingsjaren. Er wordt meer ruimte gegeven aan jouw inbreng, jouw ideeën en waar jij het best in bent. Afhankelijk van het niveau en de samenstelling van de groepen geven wij een advies welk Opleidingsjaar het best bij jou past.

Lees ook alle informatie terug in de brochure van theaterseizoen 2019 -2020!

Opleidingsjaar 1 – Uitstraling en techniek
Van 10 tot 12 jaar

We gaan aan de slag met een script. Je leert dit jaar werken aan rolopbouw en het onderzoeken wat werkt in een scène. Je krijgt handvatten voor het leren en voorbereiden van het spelen van een compleet bewerkt stuk. Na afronding van Opleidingsjaar 1 kan je doorstromen naar Opleidingsjaar 2.

Wanneer:       Vrijdag van 15:30 - 17:30 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
435 euro


Opl1  Opl3

Opleidingsjaar 2 – Ontdekken van eigen kwaliteiten
Van 12 tot 14 jaar

Dit jaar ga je zelf scènes schrijven, bedenken en spelen. Je leert hoe je dit in allerlei verschilende vormen aan het publiek kunt vertonen. We werken aan solozang, monologen, je leert hoe je je in kunt leven in verschillende personages en je leert hoe je zelfverzekerder op het podium kunt staan. Je krijgt meer lef. Je sluit het leerjaar af met een presentatie voor publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 2 kan je doorstromen naar Opleidingsjaar 3.

Wanneer:       Vrijdag van 16:30 - 18:30 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
435 euro

Opleidingsjaar 3 – Ontwikkel je eigen stijl
Van 13 tot 15 jaar 

Aan de slag met improviseren dit jaar. Je leert dit jaar om vooral veel te werken vanuit jouw spelimpulsen, het samenwerken met elkaar en mooie scènes te maken. Jouw theatraal inzicht wordt hierdoor vergroot en je kunt vooral veel verschillende personafes gaan spelen op de vloer. Aan het einde van het leerjaar mag je voor publiek allerlei scènes spelen, waarbij gespeeld wordt van input vanuit het publiek. Na afronding van Opleidingsjaar 3 stroom je door naar Opleidingsjaar 4.

Wanneer:       Vrijdag van 18:00 - 20:00 uur
Duur:              
30 weken
Kosten:          
435 euro

Opleidingsjaar 4 –Theatermaker in de praktijk
Van 16 tot 18 jaar

Gezamenlijk ga je aan de slag met het maken van een eigen stuk. We halen inspiratie uit muziek, boeken, films en op straat. Daaruit ontstaat input voor jullie productie. Alles wat jij tot nu toe hebt geleerd uit voorgaande jaren, mag je inzetten om dit stuk te maken. Als verse theatermaker ondersteun je de andere groepen bij de theaterschool. Elke week word je begeleid om meer inzicht te krijgen in de keuzes die gemaakt zijn. Aan het einde van het jaar presenteer je met de groep jullie eigen voorstelling!

Wanneer:       Vrijdag van 19:00 - 21:00 uur
Duur:              30 weken
Kosten:          
435 euro

Docenten opleidingsjaren:

Claudia van Ede

Rosanne Geerdes


Opleidingsjaar4  Opleidingsjaar3

  Opleidingsjaar5

(Foto's: Arne Maletzky en Hedwig van der Drift - Bekijk alle foto's van "Verboden Musicals en "Freakshow" op Facebook!)

 

Boink Theater Opleidingen Facebook Boink Theater Opleidingen Twitter Boink Theater Opleidingen Youtube

Boink Theater Boink Theater 

Aangesloten bij het

Logo Jeugdfonds Sport Cultuur