Voorstelling De Avondploeg

De avondploeg 19u30 Calypso Theater 30 juni

De Avondploeg
Vanuit de cursusgroep van BO!NK Theater is er 30 weken op donderdagavond gewerkt aan een long form improvisatietechniek. 

Twaalf acteurs krijgen in drie groepen, bestaande uit vier spelers, een verhaal, rol en persoonlijk geheim mee. Dit verhaal is geheim voor de andere acteurs, maar niet voor het publiek. Vervolgens krijgen zij maximaal 40 minuten de tijd om dit uit te spelen. Het publiek weet dus allles en is daardoor medeplichtig. Iedere voorstelling is 100% geïmproviseerd! 

Wanneer: 30 juni vanaf 19:30 uur! 
Spelers: Margo, Wesley, Renee, Tina, Sven, Liesbeth, Penelope, Cleo, Pieter, Pascal, Wanda en Gerdien.
Artistiek leider: Claudia van Ede
Begintijd: 19:30 uur
Eindtijd: 22:00 uur
Ticketprijs: 7,50 euro voor drie korte voorstellingen
Verkoop: Koop en reserveer tickets via Calypso Theater hier!


 

Theaterworkshop Afrikaanse dans

Theaterworkshop Afrikaanse dans

Theaterworkshop Afrikaanse dans voor volwassenen
Laat gaan waar je mee bezig bent, kom met beide benen op de grond en ga los. Duik in de traditionele Afrikaanse dans tijdens deze workshop Afrikaanse Dans maken. Leer de verhalen achter de dans. Werk samen om nieuwe energie te vinden, ga door waar je normaal zou stoppen en geef je conditie een boost.

Afrikaanse dans gaat over zijn in het hier en nu, niet denken aan de boodschappen die je nog moet doen, maar dansen met de mensen die om je heen zijn. De dansen zijn gebaseerd op rituelen. In deze masterclass maak je eerst kennis met de Afrikaanse rituelen en beide dagen leer je een dans aan. Daarna gaan we op zoek naar onze eigen rituelen en maken we samen onze eigen rituele dans in Afrikaanse stijl.

Wanneer: Zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus
Tijdstip: 11:00 uur tot 16:00 uur
Docent: Rosanne Geerdes
Prijs: 95 euro voor het gehele weekend
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


 

Zonnebrandstof

Poster Zonnebrandstof

ZONNEBRANDSTOF: Drie dagen vol theaterworkshops en een voorstelling
In de laatste week van de zomervakantie geeft de BO!NK Theaterschool uiteenlopende workshops in Bunnik. Onder leiding van drie docenten gaan de kinderen en jongeren mee op reis door diverse disciplines van theater. 

Zo is er voor de allerkleinsten een slapstickworkshop en leer je te spelen met komische timing. Of wat denk je van improviseren bij theatersport? Lekker stampen op Afrikaanse klanken? Stage fighting voor de jongeren? Train je tekstbeleving met tekstbehandeling. Werken met theatermaskers? Uniek Decor en kostuums bedenken en maken? Dit is zo maar een greep uit het aanbod dat wordt aangeboden op woensdag 28 tot en met vrijdag 30 augustus. Alle workshops hebben ook als einddoel: een grote voorstelling met als titel: Zonnebrandstof! op de laatste dag voor publiek.

Wil je meedoen? Dan kun je je nu al inschrijven voor deze drie bomvolle theaterdagen. Uiteraard wordt je ingedeeld in jouw leeftijdscategorie. Let op: doe dit voor 12 juli!

Alle dagen starten om 10:00 uur en zijn tot 16:00 uur. Op de laatste dag, vrijdag 30 augustus is om 19:00 uur de voorstelling “Zonnebrandstof” voor publiek.

In het kort:
BO!NK Theaterschool: Zonnebrandstofdrie dagen vol met theaterworkshops & een voorstelling
Docenten: Rosanne Geerdes, Levien Reedijk en Claudia van Ede
Leeftijd: 6 tot en met 18 jaar.
Locatie: wordt nog bekend gemaakt, in ieder geval in Bunnik.
Kosten: 125,- euro, inclusief lunch en drinken. 
Inschrijven: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin naam deelnemer en de leeftijd. 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen in mei

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Eerste wedstrijd "Nooit Uitgespeeld" is een feit
Op 7 april jl. was daar dan de allereerste theatersportwedstrijd van "Nooit Uitgespeeld"! De groep speelde tegen "Mauve" uit Alphen a / d Rijn. Het werd gelijkspel, en de spelers, rechters en het presentatieduo hebben genoten! Na de eerste wedstrijd werd al gevraagd wanneer de volgende is, wat maar één ding betekendLees hier verder…!

Nooit Uitgespeeld


Tweede prijs bij On Stage festival voor de Theatermakers
Op 13 april stonden onze Theatermakers weer op het On Stage festival in Zeist. Met hun zelfgemaakte drieluik over verlangens en liefde sleepten zij de tweede plek in de wacht. Het was weer erg super om de makers, zoals zij zichzelf met trots noemen, aan de slag te zien gaan. Vanuit hun eigen 5-minutenregies werd er gekeken welke thema’s connectie hadden, enLees hier verder…!

Theatermakers On Stage


Trainingsjaren 1 en 2 sloten het theaterseizoen energiek af!
Op zondag 14 april waren de voorstellingen van de trainingsjaren. Trainingsjaar 1 presenteerden hun voorstelling ‘’Beeldig’’, en trainingsjaar 2 hun voorstelling ‘’Later, als ik groot ben’’. Het was al snel levendig in ZIMIHC Theater Wittevrouwen.

De kinderen druppelden één voor één binnen en kregen al direct een eigen plekje in de kleedkamer. Ze gingen op afroep de grime en kap in en zij veranderden in hun personages. Een technische doorloop met nu alles erop en eraan. Hoe meer de tijd verstreek, hoe meer de spanning toenam. Bij het ene kind uit dat zich in lekker rondspringen en hard praten, bij het ander stilletjes en overal heen kijken. Maar uiteindelijk had iedereenLees hier verder…!

Trainingsjaren


Personages uit de middeleeuwen
Op 14 september aanstaande zijn wij te vinden op het Dorpsplein in Bunnik tijdens de Open Monumenten Dag (OMD) van 2019. Met een zestal acteurs lopen wij rond en hebben interactie met alle belangstellenden.

Dit jaar staan ‘’Feesten en vieringen’’ centraal. Kom in gesprek met een ‘’echte’’ markies en markiezin, voor de kinderen lekker kattenkwaad uithalen met een lollige nar. Wees getuige van een liefdesbekentenis van een bediende en… Lees hier verder…!

De Middeleeuwen

Klik op onderstaande link voor de volledige verhalen! Lees daarnaast ook de andere edities die zijn uitgebracht. Aanmelden gaat heel gemakkelijk door op één van onderstaande edities te klikken en links bovenin te subcriben (aan te melden) voor de nieuwsbrief.  

Mei-editie Nieuwsbrief 2019

Maart-editie Nieuwsbrief 2019

Februari-editie Nieuwsbrief 2019

Januari-editie Nieuwsbrief 2018

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen in april

Boink theaternieuws3Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Zonder beweging, geen leven!

Bij BO!NK Theater krijgen alle leerlingen les in bewegingstheater, maar wat is dat nou eigenlijk? Ik doe een poging het uit te leggen: Alles begint bij beweging.

Dat klinkt heel poëtisch, maar het is wel zo, denk maar aan het kloppen van je hart. Zonder beweging zou het leven niet mogelijk zijn en heel saai, zeker in het theater. Bewegingstheater kan heel veel betekenen, in mijn lessen komen er dan ook heel veel verschillende dingen voorbij. Soms maken we een choreografie, dan is het bijna dans. Soms staan we juist heel erg stil:… Lees hier verder…!

Zonder beweging


NOOIT UITGESPEELD OP HET NEDERLANDS THEATERSPORT TOERNOOI?

Zondag 17 maart ging deze kersverse Theatersportgroep naar het Nederlands Theatersport Toernooi dat werd gehouden in “Het Huis”, een tof theater in Utrecht. 45 groepen gingen in poules van 5 de strijd met elkaar aan. Een mooi uitstapje, want als snel waren alle leden het erover eens: volgend jaar moeten zij hier ook staan! Mits ze worden ingeloot natuurlijk, want er is veel aandacht voor deelname.

 

De grote winnaar van dit toernooi was Flunknarf met de spelers Stefan, Andries, Ad-Just en Remco. Nooit Uitgespeeld was direct fan! Zij vroegen dan ook direct of Remco hen eens een keer een gastles wilde geven… Lees hier verder…!

Nooit Uitgespeeld groepsfoto


De winnaar van onze prijsvraag - "Verzin een naam voor onze Theatergroep van de dinsdagavond"

Op de prijsvraag hebben wij veel inzendingen mogen ontvangen. Ontroerende, grappige, toepasselijke en minder geschikte namen passeerden de revue. Wij hebben kritisch gekeken naar de mogelijke namen. Hierbij was voor ons een passende naam voor de groep, met een duidelijke link naar onze slogan "Nooit Uitgespeeld".

De winnaar is Ben Vollenbroek, hij bedacht de naam…
Lees hier verder…!

Klik op onderstaande link voor de volledige verhalen! Lees daarnaast ook de andere edities die zijn uitgebracht. Aanmelden gaat heel gemakkelijk door op één van onderstaande edities te klikken en links bovenin te subcriben (aan te melden) voor de nieuwsbrief.  

Maart-editie Nieuwsbrief 2019

Februari-editie Nieuwsbrief 2019

Januari-editie Nieuwsbrief 2019

December-editie Nieuwsbrief 2018

 


Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

button school 01  Boink Theater