BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen De Wereld als Inspiratiebron

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

De wereld als inspiratiebron
Iedere ervaring of gebeurtenis, iedereen die je tegen komt kun je bekijken door een theatrale bril.

Een tijdje terug waren wij met onze hond Sandy bij de Dierenkliniek Utrecht. Ik keek om mij heen:
Co-artsen (6), dierenartsen (3) en een kindercardioloog -- mogelijk is er een overeenkomst met dezelfde aandoening bij kinderen. Sandy lag roerloos en iedereen sprak met een gepaste zachte fluisterstem. Een kuchje, een kriebel in de keel. Zacht gezoem van apparaten, hakjes op de gang.
De co-artsen keken ons medelijdend aan en wisselden smalltalk uit. Er ontstond een klein verhit overleg tussen de artsen bij een groot fel beeldscherm… en twee artsen stonden in een hoekje. Iedereen praatte zachtjes door met de fluisterstem. Een kuchje, een kriebel in de keel.
Ben ik de enige die het ziet? Ze staan wel erg intiem bij elkaar. Kennen zij elkaar anders dan van werk? Zie ik daar een trouwring? Ik heb ze door! Ze hebben door dat ik kijk… Fluister, kriebel, hakjes op de gang… Abrupt gaat de deur open, einde scène.

Door het herkennen van dit soort theatrale momenten in je dagelijks leven, stimuleer je creatief denken. Je denken wordt rijker en je krijgt meer ideeën en fantasie. Je creëert nieuwe inzichten en ziet nieuwe perspectieven. En de tijd gaat veel sneller!

In deze nieuwsbrief alles over theatrale momenten opzoeken, creëren of gewoonweg ervaren; de wereld als jouw inspiratiebron zien.


Iedereen is een maker, op de theaterschool!
Iedere deelnemer van de theaterschool ontwikkelt op eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden. Om dit te bewerkstelligen maken de docenten gebruik van de makerslijn, geschreven door M.J. Jungerius.
Als voornaamste inspiratiebron voor de makerslijn wordt gebruik gemaakt van de theatertoolkit. Deze is gebaseerd op het gedachtegoed van Ivo van Hove en Jan Versweyveld, beide regisseurs van Internationale Theatergroep Amsterdam (ITA). De theatertoolkit gaat uit van het principe dat iedereen een maker is. Iedereen is een maker in de kunst. Maker van zijn of haar eigen leven, maker van theater (ITA, 2019). Lees hier verder...!

Foto1Opl


Je kunt overal wel drama van maken
Oké, eerlijk is eerlijk, soms slaan we door. Maar ook van deze momenten zijn vaak prachtige scènes te maken. Zie onderstaand een paar voorbeelden van drama queen en king-momenten: Lees hier verder...!

Drama


De wereld is gevuld met alles en iedereen die het draaiende houdt. Ja, dat gaat vanzelf, maar al die theatrale mensen zorgen voor een mooie invulling. In 2020 leveren wij, onze ambassadeurs, cast, crew en vrijwilligers samen een invulling om weer naar theater uit te kijken. Het tijdperk 2020 brengt ons nieuwe voorstellingen van de kinderen, jongeren en volwassen, stralen op festivals en evenementen en nog meer verrassingen. Zien we jullie dan?

Inspiratie

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

button school 01  Boink Theater