Zonnebrandstof 2020

Wij presenteren met trots de tweede editie van Zonnebrandstof, nu voor de hele familie op 26, 27 en 28 augustus!

In de laatste week van de zomervakantie geeft de BO!NK Theaterschool uiteenlopende workshops in Bunnik. Onder leiding van drie docenten gaan de jeugd en de volwassenen mee op reis door diverse disciplines van theater. Elke dag ziet er weer anders uit, met als einddoel: een voorstelling voor publiek op vrijdag 28 augustus om 19:00 uur. De dagen starten om 10:00 uur en eindigen om 16:00 uur, waarbij op vrijdag 28 augustus de voorstelling om 19:00 uur in de buitenlucht wordt gespeeld op onze nieuwe locatie! De kosten voor deze drie dagen, inclusief koffie, thee en limonade, bedragen € 125,-. Wil je je direct aanmelden of zijn er nog vragen, dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Zonnebrandstof 2020. Let wel op, er kunnen maximaal 30 personen aan “Zonnebrandstof 2020” meedoen!

Alle benodigde informatie in één overzicht:
Activiteit: Zonnebrandstof 2020, drie dagen bomvol theaterworkshop voor de hele familie!
Organisator: BO!NK Theaterschool
Kosten: € 125,- voor alle drie de dagen, inclusief koffie, thee en limonade.
Tijd: Elke dag van 10:00 - 16:00 uur. Op vrijdag 28 augustus vanaf 19:00 uur de afsluiting in de vorm van een voorstelling.
Leeftijden: Vanaf 6 t / m 88 jaar
Locatie: Cultuurschuur Bunnik!

Zonnebrandstof poster


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Cultuur maak je samen!

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Cultuur maak je samen! Eens?
COVID-19 zorgde voor een stroom aan online programma’s vanuit de cultuursector. Ook wij zijn driftig op zoek geweest naar manieren om het aanbod door te laten gaan. Er zijn alternatieve programma's bedacht om de makers uit te dagen en betrokken te houden met elkaar en de theaterschool. Door de creatieve geesten van de docenten (toppers!) was dat niet moeilijk en hebben we een divers online programma aan kunnen bieden van zoom games, theaterchallenges, theaterquizzen en er is zelfs een YouTubesoap, Beeldige tijden, gelanceerd.

Nu dat scholen weer open zijn en we voorzichtig naar buiten toetreden, is het goed om even terug te blikken. Hoeveel tijd heb jij besteed aan spel, creativiteit, cultuur, zang, verbinden en contact maken met jezelf en de ander? Claudia is hier vrij duidelijk over: "Wij zijn niet gemaakt voor online. Wij zijn er juist om mensen bij elkaar te brengen".

Juist wanneer samenkomen niet meer mogelijk was, hebben wij plannen gemaakt om in de toekomst nog meer te gaan samenkomen!

In deze nieuwsbrief delen wij daarom spannend nieuws.

Cultuur maak je samen? Ja!
"Als we elkaar vaker kunnen ontmoeten, samen leuke dingen kunnen doen & maken en elkaar kunnen inspireren wordt Bunnik nóg leuker" :aldus Els & Eugenie van het Cultuurplatform van Bunnik. Laten wij dat van BO!NK Theater nou ook vinden!  Dus na het delen van elkaars dromen, veel zoom overleggen en mailverkeer, gingen we proosten op een nieuwe inspirerende samenwerking.

Het doel van het Cultuurplatform Bunnik is inwoners van de gemeente Bunnik en omgeving te verbinden door middel van culturele activiteiten. BO!NK Theater wordt hierin samenwerkingspartner met het Cultuurplatform en legt uiteraard een focus op theatrale activiteiten. Gezamenlijk willen wij vaker culturele activiteiten organiseren waar we elkaar kunnen ontmoeten, samen kunnen lachen, leren, luisteren en creëren.

En dit gaat allemaal plaatsvinden in Cultuurschuur Bunnik - the place to be- vanaf zaterdag 29 augustus 2020.

Cultuurschuur


Cultuur maak je samen in Cultuurschuur Bunnik!
Sinds 2017 hebben wij jullie altijd hartelijk mogen verwelkomen in het Schalkwijkpaviljoen van KV Midlandia. Over alle verschillende lesgroepen zagen wij de mooiste scènes langskomen. Tranen van geluk, een bulderende schaterlach, knuffels vol emotionele ontlading en alle mogelijke emoties passeerden de revue. Ja, soms was het wel érg knus. En als een lesjaar een mooi zangstuk wilde laten horen, was het belangrijk om de akoestisch meest gunstige positie in de zaal te vinden. Daarom werd het voor ons tijd om een (les)ruimte te vinden waarin wij nog meer kunnen presenteren en nog beter onze talenten de ruimte kunnen geven.

Vol trots maken we bekend dat we samen met het Cultuurplatform Bunnik een ruimte hebben gevonden waar dit vanaf september allemaal kan plaatsvinden. Wat allemaal? Beeldend, dans, taal, theater, muziek, zang, voorstellingen... en meer! Dit allemaal op één locatie: Cultuurschuur Bunnik. Cultuurschuur biedt een plek aan mensen uit de omgeving en de omliggende dorpen, om elkaar veilig te ontmoeten. Samenkomen, met elkaar verbinden en je kunnen ontwikkelen. Samen creëren en beleven verbindt alle leeftijden. Want "cultuur maak je samen" vindt het Cultuurplatform en wij ook van BO!NK Theater.

Cultuurschuur Bunnik is de voormalige galerie van kunstenaar Luigi Amati en ligt aan de Parallelweg 1C in Bunnik. Deze plek tussen Bunnik en Odijk is voor iedereen goed met de fiets te bereiken.

Wil je alvast even gluren?
De locatie is te bereiken:
1. via de oversteekplaats met stoplichten bij het kruispunt Schoudermantel / N229 / afrit A12, hier zie je via de parallelweg het witte woonhuis al snel aan je linkerhand liggen.

2. via de loop- & fietsbrug over de A12 vanaf het NS-station / Groeneweg kom je op de parallelweg. Deze volg je linksom richting Odijk. Na een paar honderd meter zie je aan je rechterhand na het passeren van Buitengoed de Boomgaard en het oppikpunt van Directplant het witte woonhuis.

De opening is 29 augustus! 


Beleef "Beeldige Tijden"
Beeldige tijden is een online soap van het Theatercollectief, te volgen op YouTube. De personages Fleur, Bastiaan, Emma, Sophie, Samuel en Julia laten in acht afleveringen zien wat zij meemaken tijdens de intelligente lockdown. Hoe gaan deze jongeren om met het nieuwe normaal in liefde, relaties, morele afwegingen, huiswerk en hun ouders? 
Aflevering 1 tot 8 + bloopers staan nu online. Bekijk deze hier

Beeldige tijden

 

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen De Wereld als Inspiratiebron

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

De wereld als inspiratiebron
Iedere ervaring of gebeurtenis, iedereen die je tegen komt kun je bekijken door een theatrale bril.

Een tijdje terug waren wij met onze hond Sandy bij de Dierenkliniek Utrecht. Ik keek om mij heen:
Co-artsen (6), dierenartsen (3) en een kindercardioloog -- mogelijk is er een overeenkomst met dezelfde aandoening bij kinderen. Sandy lag roerloos en iedereen sprak met een gepaste zachte fluisterstem. Een kuchje, een kriebel in de keel. Zacht gezoem van apparaten, hakjes op de gang.
De co-artsen keken ons medelijdend aan en wisselden smalltalk uit. Er ontstond een klein verhit overleg tussen de artsen bij een groot fel beeldscherm… en twee artsen stonden in een hoekje. Iedereen praatte zachtjes door met de fluisterstem. Een kuchje, een kriebel in de keel.
Ben ik de enige die het ziet? Ze staan wel erg intiem bij elkaar. Kennen zij elkaar anders dan van werk? Zie ik daar een trouwring? Ik heb ze door! Ze hebben door dat ik kijk… Fluister, kriebel, hakjes op de gang… Abrupt gaat de deur open, einde scène.

Door het herkennen van dit soort theatrale momenten in je dagelijks leven, stimuleer je creatief denken. Je denken wordt rijker en je krijgt meer ideeën en fantasie. Je creëert nieuwe inzichten en ziet nieuwe perspectieven. En de tijd gaat veel sneller!

In deze nieuwsbrief alles over theatrale momenten opzoeken, creëren of gewoonweg ervaren; de wereld als jouw inspiratiebron zien.


Iedereen is een maker, op de theaterschool!
Iedere deelnemer van de theaterschool ontwikkelt op eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden. Om dit te bewerkstelligen maken de docenten gebruik van de makerslijn, geschreven door M.J. Jungerius.
Als voornaamste inspiratiebron voor de makerslijn wordt gebruik gemaakt van de theatertoolkit. Deze is gebaseerd op het gedachtegoed van Ivo van Hove en Jan Versweyveld, beide regisseurs van Internationale Theatergroep Amsterdam (ITA). De theatertoolkit gaat uit van het principe dat iedereen een maker is. Iedereen is een maker in de kunst. Maker van zijn of haar eigen leven, maker van theater (ITA, 2019). Lees hier verder...!

Foto1Opl


Je kunt overal wel drama van maken
Oké, eerlijk is eerlijk, soms slaan we door. Maar ook van deze momenten zijn vaak prachtige scènes te maken. Zie onderstaand een paar voorbeelden van drama queen en king-momenten: Lees hier verder...!

Drama


De wereld is gevuld met alles en iedereen die het draaiende houdt. Ja, dat gaat vanzelf, maar al die theatrale mensen zorgen voor een mooie invulling. In 2020 leveren wij, onze ambassadeurs, cast, crew en vrijwilligers samen een invulling om weer naar theater uit te kijken. Het tijdperk 2020 brengt ons nieuwe voorstellingen van de kinderen, jongeren en volwassen, stralen op festivals en evenementen en nog meer verrassingen. Zien we jullie dan?

Inspiratie

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Een theatraal 2020 + belangrijke mededeling

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Beste iedereen,

Allereerst wensen wij jullie allen nog een gelukkig 2020 toe, gevuld met vele theatrale activiteiten! 2020 brengt ons nog meer theater, maar wij starten het jaar met onderstaande mededeling.

Sinds 2009 is stichting BO!NK Theaterproducties actief met het produceren van (muziek-) theatervoorstellingen. Vol trots kijken wij terug op de afgelopen tien jaar.

Tien jaren waarin we uitgroeiden met producties, zoals “Wrakstukken”, “R.A.T.T.I.”, “Mijn Vader De Held”, “Nanny uit Noodzaak” en “Zusjelief”, waarnaast wij een eigen theaterschool opbouwden en waarop wij nu mogen toezien hoe jonge castleden, die bij ons ooit de eerste stappen op podium zetten, nu hun eigen weg bewandelen in het professionele circuit. Toch hebben wij het besluit genomen dat stichting BOINK theaterproducties per 1 januari 2020 ophoudt te bestaan.

We zouden nog jaren door kunnen gaan, en als stichting jaar in jaar uit weer het subsidieaanvraagtraject kunnen doorlopen. Maar helaas merken wij dat dit, naast het draaiende houden van een theaterschool met bijna 100 theaterliefhebbers, teveel vraagt van ons toegewijde, maar klein en bovenal, vrijwillig team.

De slogan van Stichting BO!NK Theaterproducties is “Nooit Uitgespeeld”, en nu dragen wij deze over aan de BO!NK Theaterschool VOF. De BO!NK Theaterschool, ontstaan vanuit de stichting, blijft doorgaan met het theateraanbod voor jong en oud.

En dit vormt zich in volgend aanbod per vertakking:
BO!NK Theaterschool is voor lessen en cursussen om jezelf te ontwikkelen in het maken van theater.
BO!NK Theaterproductiehuis is voor typetjes, aankleding op evenementen, voorstellingen en festivals.
BO!NK Theateracademie is voor trainingen om jezelf te ontwikkelen door theater.
Hierin blijft bij deze vertakkingen de slogan van kracht en is iedere betrokkene Nooit Uitgespeeld!

Alle verhalen die gedeeld zijn, zijn ons dierbaar en doen ons beseffen dat we samen iets prachtigs hebben neergezet de afgelopen jaren. En dit blijven wij de komende jaren ook nog doen met de BO!NK Theaterschool!

Met theatraal afscheid,

Bestuur BO!NK Theater

Dirk Bakker, Margo Jungerius en Sven Versluis

Bestuur2020

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Dit was ons jaar

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Dit was ons 2019! 

Ons jaar

Een jaar waarin we nog meer hebben gedroomd, gespeeld, stilgestaan en ook van koers zijn veranderd.

Een jaar met 10 volle lesgroepen en 10 toffe voorstellingen op de planken van uitverkochte theaterzalen. Sommige deelnemers stonden voor het eerst in de spotlights en sommige deelnemers hebben zichzelf verrast.

Een jaar waarbij we enorm genoten van de zomerdriedaagse en de twee masterclasses. Nooit Uitgespeeld, onze theatersportgroep, werd opgericht en speelde de eerste wedstrijd.

Een jaar met trainingsacteren, Open Monumentendag en de Bunnik Fair.

Een jaar waarin we mooie kansen hebben aangenomen om voor opdrachtgevers voorstellingen op maat te maken, maar ook de moed hebben gehad om sommige kansen voorlopig voorbij te laten gaan.

Een jaar met teamuitbreiding; betrokken vrijwilligers, twee fotografen en docent Levien! Met dit team een jaar lang hebben nagedacht en gereflecteerd over en op de vragen:
Waar willen we heen? Wat is onze passie?

Een jaar van beleidsplannen schrijven, doelen stellen voor de toekomst en de onderwijsvisie aanscherpen.

Een jaar waarin we eerst de stichting wilden uitbreiden, om uiteindelijk toch de stichting stop te zetten. Keuzes durven maken, gebaseerd op onze kernwaarden
Eigenheid, Betrokkenheid, Ontwikkelen en de 3 P’s (Proces, Product, Persoon).

Bedankt voor de rol die jij hebt gespeeld bij, voor en namens ons dit jaar. Of het nou aan de keukentafel is geweest, met wijntjes op het terras, tijdens kaasfonduegesprekken, met extra repetities, overleggen, door lessen af te nemen, over ons te praten op feestjes, in kledij rond te lopen op de markt, om 7:30 uur al te komen schminken, onze posts te lezen op social media, foto's te delen of mee te doen met de Wall of Fame… dank jullie wel!

Dit was ons jaar.  Ons = BO!NK Theater


Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

joomla button school  joomla button producties