BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen De Wereld als Inspiratiebron

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

De wereld als inspiratiebron
Iedere ervaring of gebeurtenis, iedereen die je tegen komt kun je bekijken door een theatrale bril.

Een tijdje terug waren wij met onze hond Sandy bij de Dierenkliniek Utrecht. Ik keek om mij heen:
Co-artsen (6), dierenartsen (3) en een kindercardioloog -- mogelijk is er een overeenkomst met dezelfde aandoening bij kinderen. Sandy lag roerloos en iedereen sprak met een gepaste zachte fluisterstem. Een kuchje, een kriebel in de keel. Zacht gezoem van apparaten, hakjes op de gang.
De co-artsen keken ons medelijdend aan en wisselden smalltalk uit. Er ontstond een klein verhit overleg tussen de artsen bij een groot fel beeldscherm… en twee artsen stonden in een hoekje. Iedereen praatte zachtjes door met de fluisterstem. Een kuchje, een kriebel in de keel.
Ben ik de enige die het ziet? Ze staan wel erg intiem bij elkaar. Kennen zij elkaar anders dan van werk? Zie ik daar een trouwring? Ik heb ze door! Ze hebben door dat ik kijk… Fluister, kriebel, hakjes op de gang… Abrupt gaat de deur open, einde scène.

Door het herkennen van dit soort theatrale momenten in je dagelijks leven, stimuleer je creatief denken. Je denken wordt rijker en je krijgt meer ideeën en fantasie. Je creëert nieuwe inzichten en ziet nieuwe perspectieven. En de tijd gaat veel sneller!

In deze nieuwsbrief alles over theatrale momenten opzoeken, creëren of gewoonweg ervaren; de wereld als jouw inspiratiebron zien.


Iedereen is een maker, op de theaterschool!
Iedere deelnemer van de theaterschool ontwikkelt op eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden. Om dit te bewerkstelligen maken de docenten gebruik van de makerslijn, geschreven door M.J. Jungerius.
Als voornaamste inspiratiebron voor de makerslijn wordt gebruik gemaakt van de theatertoolkit. Deze is gebaseerd op het gedachtegoed van Ivo van Hove en Jan Versweyveld, beide regisseurs van Internationale Theatergroep Amsterdam (ITA). De theatertoolkit gaat uit van het principe dat iedereen een maker is. Iedereen is een maker in de kunst. Maker van zijn of haar eigen leven, maker van theater (ITA, 2019). Lees hier verder...!

Foto1Opl


Je kunt overal wel drama van maken
Oké, eerlijk is eerlijk, soms slaan we door. Maar ook van deze momenten zijn vaak prachtige scènes te maken. Zie onderstaand een paar voorbeelden van drama queen en king-momenten: Lees hier verder...!

Drama


De wereld is gevuld met alles en iedereen die het draaiende houdt. Ja, dat gaat vanzelf, maar al die theatrale mensen zorgen voor een mooie invulling. In 2020 leveren wij, onze ambassadeurs, cast, crew en vrijwilligers samen een invulling om weer naar theater uit te kijken. Het tijdperk 2020 brengt ons nieuwe voorstellingen van de kinderen, jongeren en volwassen, stralen op festivals en evenementen en nog meer verrassingen. Zien we jullie dan?

Inspiratie

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Een theatraal 2020 + belangrijke mededeling

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Beste iedereen,

Allereerst wensen wij jullie allen nog een gelukkig 2020 toe, gevuld met vele theatrale activiteiten! 2020 brengt ons nog meer theater, maar wij starten het jaar met onderstaande mededeling.

Sinds 2009 is stichting BO!NK Theaterproducties actief met het produceren van (muziek-) theatervoorstellingen. Vol trots kijken wij terug op de afgelopen tien jaar.

Tien jaren waarin we uitgroeiden met producties, zoals “Wrakstukken”, “R.A.T.T.I.”, “Mijn Vader De Held”, “Nanny uit Noodzaak” en “Zusjelief”, waarnaast wij een eigen theaterschool opbouwden en waarop wij nu mogen toezien hoe jonge castleden, die bij ons ooit de eerste stappen op podium zetten, nu hun eigen weg bewandelen in het professionele circuit. Toch hebben wij het besluit genomen dat stichting BOINK theaterproducties per 1 januari 2020 ophoudt te bestaan.

We zouden nog jaren door kunnen gaan, en als stichting jaar in jaar uit weer het subsidieaanvraagtraject kunnen doorlopen. Maar helaas merken wij dat dit, naast het draaiende houden van een theaterschool met bijna 100 theaterliefhebbers, teveel vraagt van ons toegewijde, maar klein en bovenal, vrijwillig team.

De slogan van Stichting BO!NK Theaterproducties is “Nooit Uitgespeeld”, en nu dragen wij deze over aan de BO!NK Theaterschool VOF. De BO!NK Theaterschool, ontstaan vanuit de stichting, blijft doorgaan met het theateraanbod voor jong en oud.

En dit vormt zich in volgend aanbod per vertakking:
BO!NK Theaterschool is voor lessen en cursussen om jezelf te ontwikkelen in het maken van theater.
BO!NK Theaterproductiehuis is voor typetjes, aankleding op evenementen, voorstellingen en festivals.
BO!NK Theateracademie is voor trainingen om jezelf te ontwikkelen door theater.
Hierin blijft bij deze vertakkingen de slogan van kracht en is iedere betrokkene Nooit Uitgespeeld!

Alle verhalen die gedeeld zijn, zijn ons dierbaar en doen ons beseffen dat we samen iets prachtigs hebben neergezet de afgelopen jaren. En dit blijven wij de komende jaren ook nog doen met de BO!NK Theaterschool!

Met theatraal afscheid,

Bestuur BO!NK Theater

Dirk Bakker, Margo Jungerius en Sven Versluis

Bestuur2020

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Dit was ons jaar

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Dit was ons 2019! 

Ons jaar

Een jaar waarin we nog meer hebben gedroomd, gespeeld, stilgestaan en ook van koers zijn veranderd.

Een jaar met 10 volle lesgroepen en 10 toffe voorstellingen op de planken van uitverkochte theaterzalen. Sommige deelnemers stonden voor het eerst in de spotlights en sommige deelnemers hebben zichzelf verrast.

Een jaar waarbij we enorm genoten van de zomerdriedaagse en de twee masterclasses. Nooit Uitgespeeld, onze theatersportgroep, werd opgericht en speelde de eerste wedstrijd.

Een jaar met trainingsacteren, Open Monumentendag en de Bunnik Fair.

Een jaar waarin we mooie kansen hebben aangenomen om voor opdrachtgevers voorstellingen op maat te maken, maar ook de moed hebben gehad om sommige kansen voorlopig voorbij te laten gaan.

Een jaar met teamuitbreiding; betrokken vrijwilligers, twee fotografen en docent Levien! Met dit team een jaar lang hebben nagedacht en gereflecteerd over en op de vragen:
Waar willen we heen? Wat is onze passie?

Een jaar van beleidsplannen schrijven, doelen stellen voor de toekomst en de onderwijsvisie aanscherpen.

Een jaar waarin we eerst de stichting wilden uitbreiden, om uiteindelijk toch de stichting stop te zetten. Keuzes durven maken, gebaseerd op onze kernwaarden
Eigenheid, Betrokkenheid, Ontwikkelen en de 3 P’s (Proces, Product, Persoon).

Bedankt voor de rol die jij hebt gespeeld bij, voor en namens ons dit jaar. Of het nou aan de keukentafel is geweest, met wijntjes op het terras, tijdens kaasfonduegesprekken, met extra repetities, overleggen, door lessen af te nemen, over ons te praten op feestjes, in kledij rond te lopen op de markt, om 7:30 uur al te komen schminken, onze posts te lezen op social media, foto's te delen of mee te doen met de Wall of Fame… dank jullie wel!

Dit was ons jaar.  Ons = BO!NK Theater


Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen FOCUS

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

BO!NK Theater bestaat 10 jaar en dat vieren wij! 

Hoe? We staan stil en blikken terug op een dynamisch decennium als theatermakers. Steeds meer krijgen wij het besef dat het hebben en houden van focus een thema is voor ons. Wat betekent focus? Hoe ziet focus voor ons als organisatie eruit? En wat bedoelen wij met focus op de vloer? Daarom is het thema van deze nieuwsbrief FOCUS.

Lees de gehele nieuwsbrief hier!

Sandy Focus nieuwsbrief


Focus voor de komende 10 jaar

Met 10 jaar BO!NK Theater willen we niet alleen maar terugkijken. Het vraagt ook om vooruit te kijken. Wat gaan wij de komende 10 jaar doen? Op 19 oktober hebben wij een teamdag gehouden. Tijdens deze dag hebben wij gekeken naar de komende jaren. Wat zijn de kernkwaliteiten van de theaterschool en de stichting? Lees hier verder…!

Focus komende jaren


Focus theaterschool

Op de theaterschool ontwikkelt iedere maker (deelnemer) op eigen tempo en binnen eigen mogelijkheden. De focus van de theaterschool en haar ontwikkellijnen is beschreven in een document. Dit document geeft inzicht in hoe de verschillende groepen op elkaar aansluiten en waar er per groep focus op wordt gelegd. Lees hier verder…!

Focus Theaterschool


Focus achter de schermen “Plankenkoorts”! Een interview met Alstje den Ouden:

Alstje speelt in de theatergroep JO!N. Op 12 en 13 oktober stond zij samen met de rest van JO!N voor twee uitverkochte zalen! Maar hoe bleef zij in focus? Lees hier het gehele interview verder…!

Alstje Focus website


Drie cirkels van focus

Spelen op de speelvloer is onwennig. Je bent gewend om zelf te handelen en te reageren maar ineens kijkt er een regisseur of zelfs publiek mee. In iedere scène moet je weer opnieuw, soms herhaaldelijk, hetzelfde doen. Maar wel met dezelfde focus! Alsof je een handeling weer voor het eerst doet, bekijkt, aanhoort. Concentratie, focus behouden is daarom belangrijk, zodat je ‘in het moment kan spelen’. Maar hoe moeilijk is het als je spelaanwijzingen krijgt dat je zelfs even niet meer weet hoe je normaal moet lopen? Je constant eruit schiet door je eigen gedachten of gelach aan de kant? Stanislavsky ontwikkelde hiervoor de drie cirkels van aandacht. Hoera voor structuur! Lees hier verder…!

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


BO!NK Theaternieuws - Nooit Uitgelezen Speciale Editie

Boink theaternieuws3

Meld je nu aan voor BO!NK Theaternieuws en blijf op de hoogte van alle updates! 

Een nieuw theaterseizoen, een frisse blik! 

Nederland is weer klaar voor een nieuw cultureel seizoen. Dat betekent dat het ook weer tijd is voor de BOINK Theaterschool om met een frisse blik vooruit te kijken. En we hebben er zin in!
Welkom aan alle nieuwe ouders, kinderen, deelnemers!

BO!NK Theater is in 2009 opgericht door Claudia van Ede en Margo Jungerius. Claudia en Margo delen één grote passie, THEATER! En deze grote liefde willen zij delen met iedereen. Dit doen zij samen met een team van gedreven ZZP’ers plus vrijwilligers. Deze brief staat helemaal in het teken van hen!

"It takes teamwork to make a dream work"

 Team BONK

 

"Dream team BO!NK Theater”

Ontdek het gehele dream team van BO!NK Theater… Lees hier verder…!

Oude uitgaves en aanmelden nieuwsbrief:

- Bekijk de andere uitgaves van voorgaande nieuwsbrieven hier en meld je aan om de nieuwsbrief standaard te ontvangen

 


Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

button school 01  Boink Theater