Wall of Fame - BO!NK Theater bestaat 10 jaar Part Emoji

 

10 jaar BONK TheaterOm precies te zijn op 21 oktober 2019 bestaat BO!NK Theater officieel 10 jaar. En dat betekent feest! We gaan bij deze mooie mijlpaal extra stilstaan door iedere week aandacht te geven aan een super cast- of crewlid vanuit de afgelopen 10 jaar in onze Wall of Fame Wednesday, want zonder hen geen BO!NK Theater. Hieronder wordt iedere week een cast- of crewlid uitlicht!

Hiep Hiep Hoeraaa!

Don Henken

Don Henken voelt zich, vanaf zijn eerste dag in januari 2010, thuis bij B0!NK Theater. “Ik mag bij BO!NK Theater zijn wie ik ben. Ik geniet van de eigenheid, de kwaliteiten, het persoonlijke stuk dat iedereen meebrengt!”, aldus Don.

Als muzikaal leider, dirigent en vocale coach heeft hij meegewerkt aan veel producties van B0!NK Theater en hierdoor is zijn unieke stijl goed vertegenwoordigd bij de zangstukken. Claudia deelt graag haar mening over Don, “Hij is een kei in samenhang creëren in de arrangementen en samenklank in de stemmen van een ensemble. Don haalt alles, maar dan ook alles, uit de zangers. Hij is een gevoelsmens als dirigent voor de muziek, naar de castleden toe, maar zeker ook als collega.” Niet zo gek dat BO!NK Theater met Don Henken graag samenwerkt. Het samenwerken van de afgelopen tien jaar is iets waar Jeroen Zijp, Claudia en Don met plezier aan terugdenken. “Vele skype gesprekken, telefoontjes, mailverkeer, etentjes, partners die gek werden van ons, gelachen en gemopper, maar bovenal, veel geleerd van elkaar.”, zegt Claudia. Don vult aan, “En de flat van Jeroen binnenstormen om de nieuwe arrangementen te delen en uit te proberen. Bijzonder is voor mij ook de laatste productie, “Zusjelief”, waarbij ik samen met Jeroen op het toneel mocht staan en live de muziek speelden.

BO!NK Theater kijkt terug op tien jaar prachtige zangstukken, mede dankzij Don. Don Henken verdient daarom zeker een ereplaats in de Wall of Fame.

Momenteel is hij als muzikaal leider bezig met verschillende groepen, waaronder Zingen voor je Leven uit Tilburg. Ook volgt hij de Master Vocal Leadership op Codarts in Rotterdam. Don Henken heeft meegewerkt aan de producties Wrakstukken, R.A.T.T.I, Mijn Vader De Held, Nanny uit noodzaak en "Zusjelief". Benieuwd naar zijn werk en bovenstaande genoemde producties? Kijk dan op ons YouTubekanaal en verder de site.

Don Henken


Sven Versluis

Sven Versluis is 38 jaar en manager van een klantenserviceteam. Bij BO!NK Theater staat hij bekend om zijn meerdere rollen. Niet alleen vóór de schermen is hij zichtbaar,  maar ook achter de schermen kruipt hij graag in een rol. Van bestuurslid tot kaartjes knippen, Sven is een vliegende keep, helpt graag en het liefst last minute, een handje mee. Sven zegt zelf, “Ik ben vooral bezig met het plezier van anderen. Zo vind ik het proces extreem belangrijk. Binding, betrokkenheid en samenwerken” Medebestuurslid Margo herkent dit in Sven, “Het is fijn om informeel en formeel te kunnen afwisselen. Met Sven gaat dit feilloos! Zakelijk als het moet en gezellig als het mag” Als acteur kruipt Sven ook graag in de huid van iemand anders. Hij volgt lessen bij de BO!NK Theaterschool en speelde mee in producties, zoals "De Kersentuin" en “Mijn Vader De Held”. Hij straalt met name als hij geregisseerd wordt in -een over de top- personage, zoals Eugene uit “Nanny uit noodzaak”. Claudia ziet hem de afgelopen jaren voorzichtig groeien als acteur “Sven is een intelligente speler, hij is observerend en analytisch. Als hij durft te falen, dan kunnen er mooie dingen ontstaan op de vloer!”, aldus Claudia.

Claudia kent Sven al jaren en geeft toe dat hij soms als een broertje is voor haar, “Ja ,soms zijn we streng voor elkaar, maar dat komt voort uit 100% gevoel van gelijkwaardigheid.” Margo, die Sven inmiddels ook al een aantal jaren kent, vult aan, “Met Sven raken we volgens mij écht nooit uitgespeeld. Nog vele rollen te gaan wat ons betreft!

Bovenstaande genoemde producties zijn te zien op ons YouTubekanaal en de site.

Sven speelt momenteel bij "De Avondploeg", een improvisatiegroep van de BO!NK Theaterschool. Ook heeft hij een rol te pakken in het nieuwe stuk van Ludicrum United. Toi toi toi en wederom een mooi proces gewenst.

Sven Versluis


Elle Jonkman 

Elle Jonkman is vanaf de eerste productie al verbonden aan BO!NK Theater. Zij is de vaste visagiste voor de producties bij de voorstellingen, fotoshoots en traileropnames. Of het nou overlevenden zijn van een vliegtuigcrash, roddeltantes van de straat of gevangenen van een werkkamp, Elle werkt nauwkeurig en denkt creatief mee. Bij elke productie duikt zij in het verhaal en komt ze ter voorbereiding langs op de repetitie. In overleg met Claudia bedenkt zij hoe een personage het best tot uiting kan komen.

Claudia vertelt, “Soms zitten we met een tijdsdruk achter de schermen, maar Elle laat zich nooit haasten, ze levert gewoon altijd top werk af.” Margo vult aan, “Wisten jullie al dat Elle zowel Claudia als mij heeft opgemaakt voor ons trouwdag?" "Ik heb weleens gekscherend gezegd, dat Elle mijn persoonlijke visagiste is”, bekent Margo. Dit is ook het bewijs dat BO!NK Theater graag werkt met een vast, professioneel en vertrouwd team. Elle spreekt op haar beurt vol lof over BO!NK Theater, “Er is veel creativiteit en altijd een warm welkom. Naast dit natuurlijk veel gezelligheid en lachen. Voor mij is het ook belangrijk dat ik het beste uit mijzelf heb kunnen halen door binnen mijn vakgebied nieuwe mogelijkheden te ontdekken.” Met zijn drieën denken ze terug aan Wrakstukken. “Elle had in de pauze zorgvuldig snorharen plus baarden opgeplakt bij de heren. Door het zweet zakte deze gedurende de voorstelling van de gezichten af! Daar hebben we enorm om moeten lachen backstage en natuurlijk direct aangepast!”, aldus Elle, Margo en Claudia.

Benieuwd naar het werk van Elle? Kijk eens verder op de site of ons eigen YouTubekanaal naar oude producties. 

Elle Jonkman


Jasmijn van Helsdingen

Jasmijn van Helsdingen kennen we van de producties “R.A.T.T.I”, “Nanny uit noodzaak” en van de Theaterschool, waar ze verschillende lessen volgde. Jasmijn kent BO!NK Theater nu ruim acht jaar en is daar naar eigen zeggen heel blij mee! Zoals ze zelf zegt, “Ik ben zo blij dat ik bij BO!NK Theater terecht ben gekomen. Ik heb niet alleen heel veel plezier gehad tijdens alle repetities en uitvoeringen, maar ik heb op theatraal vlak vooral heel veel geleerd. BO!NK Theater heeft me echt laten voelen wat liefde voor theater is.” Als Claudia en Margo terugdenken aan Jasmijn, dan zien zij een podiumbeest, “Ze is altijd gretig om te leren, staat open voor feedback en is positief ingesteld. Het is een feestje geweest om met haar samen te werken. Stiekem hopen we in de toekomst nog meer met haar samen te kunnen ondernemen.

Jasmijn is zo gek op theater dat ze nu een theateropleiding volgt op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. “Ik wil graag mijn eigen versie van Claudia en Margo worden.”, aldus Jasmijn. Claudia en Margo glimlachend, “We zijn benieuwd hoe Jasmijn als theaterdocent een bende Ratti kinderen gaat toespreken na het uithalen van kattenkwaad acties.” (red: inside joke, tijdens de reünie van Meneer Ratti werd een tafeltennistafel bespoten met deo). Jasmijn van Helsdingen is vooral een talent om in de gaten te houden, omdat ze volgens BO!NK Theater theater alles in huis heeft om de liefde voor theater door te geven aan de nieuwe generatie.

Jasmijn van Helsdingen


Ben Vollenbroek

Ben Vollenbroek is al vanaf het prilste begin betrokken bij BO!NK Theater. Vanuit een ander theatergroep leerde hij Margo en Claudia, de oprichters, kennen. “We hebben de afgelopen tien jaar zoveel gedroomd, gesproken, gelachen en gemopperd, dat we heel erg onszelf zijn bij Ben. Veilig en vertrouwd! Wij kunnen ons eigenlijk helemaal geen BO!NK Theater zonder hem bedenken.”, zegt Margo. “Ben heeft zoveel betekend voor BO!NK Theater!”, Vult Claudia aan. Ze somt verder op; “Fondsenwerving, promotie, acteren, zingen, stimuleren van kaartverkoop, netwerken, inkopen van een exclusieve voorstelling en de hulp van zijn familie, die ook altijd een handje meehelpen. Denk hierbij aan onder andere de fantastische poppen die zijn zus Ida Vollenbroek heeft gemaakt.” “We vergeten vast nog iets.”, grappen Margo en Claudia samen.

Mijn Vader De Held” heeft voor Ben een speciaal plekje in zijn hart. “Ik mocht het openingslied en het slotlied zingen. Bij het slotlied stond ik helemaal alleen op het toneel in de spotlicht en ik genoot van het zingen voor een publiek, dat op dat moment zwaar onder de indruk, en soms zichtbaar ontroerd was van de voorstelling. Daarna genieten van het applaus met de hele cast. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan terugdenk.”, aldus Ben. BO!NK Theater is voor Ben een uitlaatklep, hij kan er zijn creativiteit en zijn plezier in het spelen met taal kwijt. Ben wil hiermee de wereld een stukje mooier maker. En BO!NK Theater hoopt dit nog vele jaren samen met Ben te kunnen doen.

Benieuwd naar het werk van Ben? Kijk dan eens verder op de site of ons eigen YouTubekanaal. Ben is als tekstschrijver betrokken geweest bij “Wrakstukken”, “R.A.T.T.I”, “Mijn Vader De Held” en “Nanny uit noodzaak”.

Zijn werk live op podium zien? Ben heeft de liedteksten van theatergroep JO!N geschreven. Zij staan 12 en 13 oktober in het theater met de voorstelling “Plankenkoorts”.

Ben Vollenbroek 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 


Jeroen Zijp

Jeroen Zijp (31 jaar) is dirigent, componist, arrangeur en pianoleraar. Via zijn vrouw, Annemiek, is hij destijds betrokken geraakt bij BO!NK Theater. Jeroen stuurde in opdracht een demo op van "Meneer Ratti heeft geen Matti". Het was meteen raak. "Het deuntje bleef de hele dag in mijn hoofd zitten, toen wist ik meteen dat we een match hadden", geeft Claudia van Ede, artistiek leider, aan. Sindsdien is Jeroen actief bij BO!NK Theater als huiscomponist.

Jeroen kennen we van "R.A.T.T.I.", "Mijn Vader De Held", "Nanny uit noodzaak" en "Zusjelief". Zijn rol bij BO!NK Theater is GROOT te noemen. “Zonder Jeroen kan ik oprecht zeggen dat mijn ideeën voor deze stukken niet tot zijn recht waren gekomen. Jeroen durft veel aan als het om muziek gaat en zijn muziek geeft mij, als regisseur ook weer nieuwe impulsen. We zoeken samen altijd de spanning op. Muziek is voor mij een onmisbare schakel in het geheel.”, aldus Claudia.

En wat zegt Jeroen zelf? "Ik ben uitgedaagd, in het diepe gesprongen en heb een schat aan ervaringen en mooie herinneringen opgedaan. Bij BO!NK Theater ben ik voor het eerst gevraagd om te dirigeren, de kindercast van meneer Ratti. O, wat vond ik dat spannend! Nu iets van zeven jaren later, ben ik dirigent van verschillende koren en ga ik een opleiding volgen als dirigent. BO!NK Theater heeft mij deze richting gegeven.

Benieuwd naar het werk van Jeroen? Kijk dan op zijn site www.jeroenzijp.nl of bij onze producties en ons YouTubekanaal!

Jeroen Zijp


Claudia en Margo 

10 jaar BO!NK Theater! Claudia kijkt terug op de snelle ontwikkeling, “Producties, theaterschool en nu ook theaterevents. We groeien, veranderen en passen aan. Soms laten we dingen vallen, soms houden we dingen vast. Maar de passie is voelbaar in alles wat wij doen.” Margo vult aan, “We zien onszelf en mensen ontwikkelen om ons heen, dat is gaaf. Ik doe nu bijvoorbeeld heel ander werk dan dat ik van te voren had bedacht. In de loop der jaren zijn we steeds meer een koers gaan bepalen en weten we meer wat we willen. Het privéleven gaat natuurlijk ook gewoon door. Af en toe heeft dat weerslag gehad maar het heeft ook mooie dingen gebracht.

BO!NK Theater is gestart als productiebedrijf voor de gevorderde volwassen speler. In producties, zoals Wrakstukken”, “de Kersentuin” en “Hoekstenen, konden gemotiveerde volwassenen zichzelf uitdagen. “We merkten al snel dat het werken met kinderen ons erg aansprak. Kinderen zijn bijzonder gemotiveerd en gedreven! Dus toen een ouder ons benaderde om een theatertraining in Bunnik te verzorgen, doken wij er meteen op. Met een club van 10 kinderen zijn we gestart. Ouders hebben enorm geholpen met de werving van kinderen.”, aldus Margo. Inmiddels is de Theaterschool een feit in Bunnik en omstreken.

Toch is het vooral de combinatie van het werken met jong & oud wat nu de visie van BO!NK Theater bepaalt. Claudia volgt, “Wij geloven niet in leeftijden, wij geloven wel in ontwikkeling. Iedereen kan stralen, kan excelleren en leeftijd is voor ons bijzaak. Daarnaast is het juist de chemie tussen jong & oud wat vertedert en ontroert op de speelvloer. Hierdoor blijven we allemaal, jong & oud, in een leermodus staan”. De producties die volgen zijn ook allemaal hier een voorbeeld van. Denk aan; “R.A.T.T.I.”, “Mijn Vader De Held”, “Nanny uit noodzaak” en “Zusjelief."”

Met 10 jaar BO!NK Theater willen we niet alleen maar terugkijken, maar het vraagt ook om vooruit te kijken. Wat gaat BO!NK Theater de komende 10 jaar doen? Op 19 oktober gaan zij daarom met het team erop uit.

Wij, Claudia en Margo, willen namens BO!NK theater iedereen bedanken die ons het vertrouwen hebben gegeven de afgelopen 10 jaar. We kijken trots terug! Wat hebben we veel geleerd. We kijken ook enorm uit naar een toekomst, waarin we nog meer gaan maken… met jong & oud!

10 jaar B Claudia en Margo


 

Boink Theater Facebook  Boink Theater Twitter  Boink Theater Youtube  glyph logo May2016 200

button school 01  Boink Theater